24 uur op 24 uur


24 uur op 24 uur 1.0

((vooral) in België)

24 uur per dag; op alle uren van de dag; elk uur van de dag; dag en nacht; 24 uur op 24
Minder gebruikelijk dan 24 uur op 24. Soms ook in Nederlandse bronnen aangetroffen.

Algemene voorbeelden


BBC World, een televisiestation van de Britse openbare omroep dat net zoals CNN 24 uur op 24 uur nieuwsprogramma's brengt, komt nog dit jaar bij verschillende Vlaamse kabelmaatschappijen in het aanbod.

De Standaard,

Een webcam waarmee je 24 uur op 24 uur de poolnacht kunt volgen, je moet vast een Fin zijn om het te bedenken.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20181226_04062827,

De lokale politie is verantwoordelijk voor de basispolitiezorg op het grondgebied van de ganse zone. Dit betekent dat aan de bevolking een reeks diensten wordt aangeboden: Onthaal: 24 uur op 24 uur in het hoofdcommissariaat; Interventie: 24 uur op 24 uur reactie op vragen om hulp of bijstand vanuit de bevolking van de zone; Slachtofferbejegening: 24 uur op 24 uur gespecialiseerde slachtofferzorg waar nodig of gevraagd.

http://www.as.be

Aanbieden van spoedpatiënten kan 24 uur op 24 uur, maar dient altijd vooraf door de behandelende dierenarts telefonisch gemeld te worden.

http://www.bosdreef.be/welcome_n.htm,

Om al die boeien en bakens en de verlichting dag in dag uit in het oog te houden, te herstellen en te vernieuwen zijn op papier ruim 150 mensen inzetbaar. Ze behoren allemaal tot het loodswezen, een onderdeel van het Vlaamse Zeewezen. In de praktijk zijn ze met 140 - 98 matrozen en schippers, 36 machinisten en enkele technici - om in een vijfploegensysteem 24 uur op 24 uur de Vlissingen of het zusterschip de Lillo in de vaart te houden.

De Standaard,

Ook de omgeving en de integratie van de panelen in die omgeving moet voortaan meer aandacht krijgen. Belgoposter wil bijvoorbeeld vuile gevels schilderen en zwerfvuil in de buurt opruimen. Dit jaar komen de Brusselse afficheplaatsen aan bod, in 1997 Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi en nadien de rest van het land. Het start ook met een zogenaamd "Hit Team" dat 24 uur op 24 uur verantwoordelijk wordt voor de controle op de kwaliteit van de posterplaatsen.

De Standaard,

Het IHE werkt nu met een nieuw automatisch antwoordapparaat op een 0900-lijn. 24 uur op 24 uur kunnen de laatste analyseresultaten van de lucht en de voorspellingen vernomen worden. Het IHE evalueert voorts de invloed van de binnenhuis-luchtvervuiling op de stijging van het aantal allergieën in het algemeen.

De Standaard,

De cultuur van het heilige moeten heeft zich meer dan ooit meester gemaakt van onze vrije tijd en ons privéleven. Druk-druk-druk is 24 uur op 24 uur de norm geworden. Wie zich daar aan probeert te onttrekken, wordt stilaan als een zonderling, een pretbederver of een "loser" beschouwd.

Het Nieuwsblad,

Combinatiemogelijkheden


met adjectief erachter


  • 24 uur op 24 uur bereikbaar

Het contactpunt dementie is 24 uur op 24 uur bereikbaar.

https://www.bondmoyson.be/ovl/Informatie-zorgverleners/dossiers/contactpunt-dementie/Pages/default.aspx

Verder is de technische dienst 24 uur op 24 uur, 365 dagen per jaar bereikbaar om eventuele dringende storingen te kunnen verhelpen.

http://www.aev-vochten.be/AEV_Vochten2.asp

  • 24 uur op 24 uur beschikbaar

Het tweede product is Interactive Focus. Daarbij kan de klant on line uit de database van Central Station alle persartikelen van de jongste drie maanden plukken. Interactive Focus is 24 uur op 24 uur beschikbaar.

De Standaard,

"Online is het nog veel gemakkelijker dan offline om kwaad te worden op iemand anders, want het internet is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 uur beschikbaar. We kunnen ons anoniem uitleven, en er is weinig controle over ons gedrag," zegt Sara Erreygers.

https://www.blikopnieuws.nl/digitaal/260308/slechte-slapers-doen-meer-aan-cyberpesten.html,

  • 24 uur op 24 uur open

Alleen kranten- en tabakswinkels, horeca-zaken, bloemenwinkels, benzinestations en nog enkele andere speciaalzaken genoten een uitzondering en mochten 24 uur op 24 uur open zijn.

De Standaard,

Ten slotte zijn er aan de lijst met winkels die uitzonderlijk 24 uur op 24 uur mogen open zijn twee toegevoegd: videozaken (verhuur en verkoop) en wasserijen.

De Standaard,

  • 24 uur op 24 uur operationeel

Sinds januari 1996 geeft Intergem de klanten die zich niet kunnen vrijmaken voor een meteropname de mogelijkheid de meterstanden via de telefoon door te bellen aan de Indexfoon. Deze Indexfoon is 24 uur op 24 uur operationeel en volledig gratis.

De Standaard,

  • 24 uur op 24 uur paraat

Snel iets over de interventiepolitie. Die zitten hier niet zover vandaan, in het vroegere militaire hospitaal in Ekkergem, het algemeen politiecentrum. En dat is de politie die 24 uur op 24 uur paraat is en in 16 teams is ingedeeld, en patrouilles rijdt over verschillende zones in de stad, waardoor er op een andere manier wordt uitgerukt, en waar ook de aanrijtijden zijn verkort ten opzichte van vroeger.

http://www.gent.be/gent/bestuur/hoorzit/gent4.pdf,

met werkwoord


  • 24 uur op 24 uur klaarstaan

Als team van vrijwilligers staan we 24 uur op 24 uur klaar voor opvang van kittens die worden gevonden en of gedumpt.

https://www.geef.nl/nl/doel/kittenmand-stichting/over-ons

  • 24 uur op 24 uur openblijven

"Vooral vreemde bezoekers waarderen het bijzonder als ze bij aankomst met een drankje worden opgevangen, als ze de sleutel van hun appartement in het VVV-kantoor kunnen gaan ophalen, en als dat toerisme-kantoor ook lang genoeg openblijft - soms zelfs 24 uur op 24 uur - om late, vertraagde reizigers op te vangen."

De Standaard,

  • iets 24 uur op 24 uur openstellen

Paus Franciscus heeft opdracht gegeven om de 2 slaapzalen van het Vaticaan 24 uur op 24 uur voor daklozen open te stellen. Dat heeft de hoofdaalmoezenier van de paus, de Poolse aartsbisschop Konrad Krajewski, bevestigd.

https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/vaticaan-stelt-slaapzalen-24-uur-op-24-ter-beschikking,

  • iets 24 uur op 24 uur opvragen

Al deze aanbiedingen kunnen ook 24 uur op 24 uur telefonisch opgevraagd worden via de stemcomputer van Taxistop.

De Standaard,

  • ergens 24 uur op 24 uur terechtkunnen

Omdat kerken overdag meestal dicht zijn, wilden we een plek scheppen waar mensen 24 uur op 24 uur terecht kunnen, aldus de initiatiefnemers.

Gazet van Antwerpen,

  • 24 uur op 24 uur waken (over iets)

Onze medewerkers waken 24 uur op 24 uur over uw veiligheid. Service Centrale Nederland B.V. biedt professionele service en gaat klantgericht te werk.

https://beveiligdnederland.nl/meldkamer/,

  • 24 uur op 24 uur werken

Als je nu 100 politiemensen dag in dag uit wilt klaarhebben, heb je er 600 nodig, 624 om, enfin, het ministerie rekent met 5,64 of zo, maar als je een beetje ordentelijk wilt rekenen, moet je met 6,24 rekenen als coefficiënt. Dus heb je ongeveer 624 politiemensen nodig om 24 uur op 24 uur rondom rond de klok te kunnen werken.

http://www.gent.be/gent/bestuur/hoorzit/gent4.pdf,

  • 24 uur op 24 uur aanwezig zijn

In slechts zes van de tien Vlaamse ziekenhuizen met een spoedgevallendienst is ook 24 uur op 24 uur een specialist aanwezig.

De Standaard,

met nevengeschikt bijwoord


  • 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7
  • 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7
  • 24 uur op 24 uur, 365 dagen per jaar
  • 24 uur op 24 uur 7 dagen op 7 dagen durend

Wij zijn bereikbaar 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 zonder antwoordapparaat.

http://www.fkt.be/koeltechniek.html

Het nieuwe platform beantwoordt aan de vraag van de klanten die hun bestellingen voortaan 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 kunnen plaatsen.

http://www.uniway.be/pressReleasesDetail09200202Nl.html,

Verder is de technische dienst 24 uur op 24 uur, 365 dagen per jaar bereikbaar om eventuele dringende storingen te kunnen verhelpen.

http://www.aev-vochten.be/AEV_Vochten2.asp

Het is de stalker die alle touwtjes in handen heeft, hij/zij bepaalt wat en wanneer er iets gebeurt. Het slachtoffer leeft dan ook in een 24 uur op 24 uur 7 dagen op 7 dagen durende angst psychose.

http://www.sasam.be/taalnl/stalking/wat_is_stalking.htm,

  • 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 uur

"Online is het nog veel gemakkelijker dan offline om kwaad te worden op iemand anders, want het internet is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 uur beschikbaar. We kunnen ons anoniem uitleven, en er is weinig controle over ons gedrag," zegt Sara Erreygers.

https://www.blikopnieuws.nl/digitaal/260308/slechte-slapers-doen-meer-aan-cyberpesten.html,